Het Keringhuis
Publiekscentrum Water

Hét interactieve informatiecentrum

Het Keringhuis, Publiekscentrum Water is hét interactieve informatiecentrum over zoogwaterbescherming in Zuid-Holland en over het sluitstuk van de Deltawerken: de indrukwekkende Maeslantkering. Het Keringhuis laat zien hoe we in waterrijk Zuid-Holland toch droge voeten houden. Laat het stormen, gieten van de regen of zet een brandende zon aan de hemel op het Waterplein. Ontdek hoe de Maeslantkering werkt. Of ga buiten op de waterspeelplaats zelf met pompen en zandzakken aan de slag!

Rondleidingen

Tijdens een rondleiding legt een professionele gids alles uit over hoogwaterbescherming in Nederland. Vanaf de watersnoodramp in 1953, via de Deltawerken tot de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hoogwaterbescherming. Buiten op het terrein van de imposante Maeslantkering wordt de werking van deze kering haarfijn uitgelegd.

Iedereen is welkom bij de rondleidingen op maat. Het Keringhuis verzorgt rondleidingen voor basis- en middelbare scholen,
personeelsuitjes, familiedagen en kinderfeestjes, maar ook speciale technische rondleidingen of rondleidingen in andere
talen. Kijk op keringhuis.nl voor meer informatie.

Instaprondleidingen

In het weekend en tijdens vakanties zijn er
rondleidingen voor individuele bezoekers. Kijk voor de mogelijkheden op keringhuis.nl en reserveer hier zelf uw rondleiding.

Rondleiding voor scholen

Een rondleiding voor scholieren uit het basisonderwijs of voortgezet onderwijs die afgesloten wordt met een ren-je-rot quiz of spel buiten bij de waterspeelplaats.

Waterworkshop voor klassen

Klassen zijn van harte welkom in het Learning Center. Hier kunnen groep 7 en 8 van het primair onderwijs en de onderbouw van het voortgezet onderwijs terecht voor een boeiende waterworkshop. Leerlingen ontdekken hoe Nederland met water omgaat en hoe de Maeslantkering werkt. De workshop sluit naadloos aan op de door de rijksoverheid geformuleerde kerndoelen voor het onderwijs. Alle onderwerpen van het Keringhuis en de Maeslantkering zelf komen aan bod.

Symposia, vergaderingen of lezingen

Op zoek naar een unieke locatie voor uw bijeenkomst? Het Keringhuis beschikt over meerdere volledig uitgeruste ruimtes. Het restaurant kan de catering verzorgen. U geeft de bijeenkomst
iets extra’s met een rondleiding op locatie.

Groepsarrangementen

Kijk voor informatie over diverse groepsarrangementen op keringhuis.nl of neem contact op met het Keringhuis.

Rondvaarten

Combineer uw bezoek met een rondvaart. Van Pasen tot en met de Herfstvakantie vertrekken van de steiger van het Keringhuis vrijwel dagelijks rondvaarten door het Europoortgebied. U vaart tussen de armen van de Maeslantkering door, langs een grote verscheidenheid aan industrieën (zoals container- en ertsoverslagbedrijven) en door een nieuw stukje Nederland: Maasvlakte. Hier ziet u schepen die groter zijn dan menig flatgebouw. Een bijzondere vaartocht door één van de grootste zeehavens ter wereld.